מיכל אנגלברג, מנהלת קרן דניאל הווארד ויפעת שמואלביץ, סמנכ”לית אסטרטגיה ושותפויות בקרן אריסון בשיחה על אסטרטגיה בקרנות פילנתרופיות.
שיחה עם מיכל אנגלברג ויפעת שמואלביץ על אסטרטגיה בקרנות פילנתרופיות

מיכל אנגלברג, מנהלת קרן דניאל הווארד ויפעת שמואלביץ, סמנכ”לית אסטרטגיה ושותפויות בקרן אריסון בשיחה על אסטרטגיה בקרנות פילנתרופיות.
לאחרונה התפרסם הספר הראשון אודות הפילנתרופיה בישראל – “הפילנתרופיה הישראלית, מגמות ותמורות” – מאת פרופ’ הלל שמיד וד”ר נטע כהנא.
זהו פרויקט שקרן אדמונד דה רוטשילד לקחה בו חלק, החל מהתכנים, רעיונות, ראיונות ועד לתמיכה בהוצאה לאור של הספר, לצד הקרן המשפחתית ע”ש תד אריסון אשר תמכה במימון ההוצאות הכרוכות בהפקת הספר.
מוזמנים לקרוא את הקובץ הדיגיטלי וללמוד על ההתפתחות של הפילנתרופיה הישראלית מפי אנשי מקצוע ואקדמיה העוסקים בתחום.
לצורך משלוח עותק מודפס יש ליצור קשר עם יעל נגר , 03-6956704, resling.pr@gmail.com
החובה לשים זרקור על עניינם של הילדים והנוער, ולקדם מדיניות ופעילות ממשלתית מתואמת, התעצמה בימי המלחמה. מכוח חובה זו, התכנסה ועדת המנכ”לים הקבועה לזכויות ילדים ונוער, בראשות מנכ”ל משרד המשפטים, לדון בסוגיות בוערות בצל המלחמה, והובילה שולחן עגול רב מגזרי, בשותפות אגף ממשל וחברה במשרד ראש הממשלה והמועצה לשלום הילד וצוותים ממשלתיים בסוגיות שונות הקשורות למלחמה.
לצד כל אלה, המשכנו לעסוק בקידום זכויות ילדים ונוער בחברה הערבית, בשמיעת קולם של בני ובנות הנוער, ובקידום פרויקטים בין משרדיים נוספים. מתוך האתגר והחובה המשותפת, התרחב מעגל השותפים לעשיה. כל אלו מובאים בפניכם בסיכום זה.
מטרתה של סקירה זו היא לאתר עקרונות, כלים ומודלים להתחדשות שכונתית מיטבית באמצעות בחינה של הנעשה במדינות שונות בעולם בתחום זה.
עבודה זו נכתבה הודות לתמיכתה הנדיבה של קרן יד הנדיב.
תוצר זה מציג את המידע שהצטבר במרכז המידע והידע בראייה שנתית, וכולל את תמונת המצב בחלוף כשנה
מפרוץ המלחמה. זאת, על בסיס הנתונים שרוכזו והוצגו בתמונת המצב השבועית שהציג מרכז מידע וידע לאורך
השנה החולפת.
על מנת להבין לעומק את האתגרים, את דרכי ההתמודדות ואת מידת היעילות של אופני הפעולה שננקטו אל מול המפונים, הוחלט לקיים כנס רב מגזרי בהובלת קרן רש”י, מרכז שלטון מקומי, פורום הקרנות בישראל, מנהיגות אזרחית, המכון למשפט ופילנתרופיה ותנועה ישראלית. מטרת הכנס הייתה לחלץ ידע ותובנות לאור העבודה עם תושבי הצפון והדרום המפונים במלחמת “חרבות ברזל”.
הכנס התבצע באופן מקוון, בהשתתפות של כ- 100 נציגים מהמגזרים הבאים: שלטון מקומי, חברה אזרחית, קרנות פילנתרופיות, מגזר עסקי, נציגי ממשלה ואזרחים שפונו מבתיהם בדרום ובצפון.
מסמך תובנות זה מבוסס על עיקרי הממצאים כפי שעלו בכנס וכן על המענים שהתקבלו לשאלון איסוף מידע שהופץ טרם המפגש.